Amunt
Núria Añó, escriptora i traductora amb tres novel·les publicades | L.M. (Lleida)

La novel·la Núvols baixos és la tercera de la lleidatana Núria Añó que s'endinsa en qüestions com la maduresa o els horitzons fixats en la joventut i en el que ha costat aconseguir-los. La protagonista és una actriu de 62 anys, que per la seva edat ja no entra en els cànons que fixen les productores. Núria Añó va néixer a Lleida el 1973 i fins als 19 anys va residir a Mollerussa. Va estudiar Filologia Catalana i Alemany. Va publicar el seu primer relat als 17 anys i des de llavors alguns dels seus texts han estat publicats en llibres col·lectius.

Añó explica que l'actriu protagonista de Núvols baixos viatja per diverses parts en la maduresa de la seva professió. "Allà on va altera la vida de la gent i desencadena passions", diu l'escriptora lleidatana, que també és autora de les novel·les Els nens de l'Elisa (2006) i L'escriptora morta (2008). Añó explica que en la novel·la també apareix la seva passió pel cinema. Sobre aquest art, l'autora comenta que Núvols baixos també parla del que representa el pas dels anys per a les actrius i actors que es dediquen al cinema. I és que Añó recorda que el públic "no perdona massa" que els actors envelleixin, pel que diu que o passen per la cirurgia o abandonen. "Hi ha un moment en el qual es creuen que són únics i després ja ha passat tot", recorda Núria Añó respecte a la fama.

L'escriptora i traductora lleidatana afirma que les seves novel·les són "difícils de descriure". Añó explica que la major part dels personatges de Núvols baixos passen dels 60 anys, per la qual cosa en la novel·la apareixen qüestions relacionades amb el pas del temps i la maduresa. La monotonia del matrimoni i el conformisme del paper de la dona també apareixen a la novel·la. "El lector ha de fer una certa introspecció en les meves novel·les", conclou l'escriptora i traductora lleidatana.

La Mañana · Diumenge, 27 de juny del 2010

Biografia
Publicacions
Premis
Entrevistes
Crítiques
Lectura
     LA MIRADA DEL FILL (novel·la)
     NÚVOLS BAIXOS (novel·la)
     L'ESCRIPTORA MORTA (novel·la)
     ELS NENS DE L'ELISA (novel·la)
     EL SALÓN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA (biografia)
     2066. Comença l'etapa de correcció
     Presagi
     En l'ombra
     Franz Werfel i els armenis
Book trailer | Guies de lectura
Especials
     Congressos, col·loquis i beques internacionals
     Presentacions de llibres
     Signatura de llibres
     Trobades d'escriptors
     Xerrades i tallers de lectura
BLOG | SHOP ONLINE
Contacte | Sitemap
mobile version | desktop version
Facebook | X | Instagram | Youtube | TikTok
Núria Añó
Núvols baixos
Omicron, Badalona, 2009
ISBN: 978-84-92544-28-8
Pàgina creada el 27-01-2014. © Núria Añó. All rights reserved.
Free Web Counter
Website Hit Counter
Web de l'escriptora Núria Añó
Núvols baixos
Chinese
suomi
pl
it
fr
es
ca
de
en
português

Entrevistes | Núvols baixos

nederlands