Amunt
 

Biografia
Publicacions
Premis
Entrevistes
Crítiques
Lectura
     LA MIRADA DEL FILL (novel·la)
     NÚVOLS BAIXOS (novel·la)
     L'ESCRIPTORA MORTA (novel·la)
     ELS NENS DE L'ELISA (novel·la)
     EL SALÓN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA (biografia)
     2066. Comença l'etapa de correcció
     Presagi
     En l'ombra
     Franz Werfel i els armenis
Book trailer | Guies de lectura
Especials
     Congressos, col·loquis i beques internacionals
     Presentacions de llibres
     Signatura de llibres
     Trobades d'escriptors
     Xerrades i tallers de lectura
BLOG | SHOP ONLINE
Contacte | Sitemap
mobile version | desktop version
Facebook | Twitter | Instagram | Youtube
Web de l'escriptora Núria Añó
Beca de residència a Finlàndia i presentació a la biblioteca Sysmän Kirjasto. 22 de febrer del 2016 a les 17:00h

El mes de febrer de 2016 em trobava a Sysmä, un indret privilegiat tocant al llac Päijänne, el segon llac més gran de Finlàndia. Guardonada amb una beca de residència per a escriptors de l'Associació de Helsinki Nuoren Voiman Liitto, a través de Laura Serkosalo, la ciutat de Sysmä m'oferí treballar a Villa Sarkia en una traducció de la meva tercera novel·la Núvols baixos.

A banda de les poques hores de llum que té l'hivern a Finlàndia, durant el dia les cases de colors trencaven amb la blancor de l'hivern més cru. No cal dir que vaig viure aquesta estació de l'any amb tots els sentits, doncs el gel estava present de punta a punta del país, deixant espais blancs que, segons el dia, la claror de l'horitzó dibuixava una línia prima que diferenciava el cel de la terra, la neu dels núvols, els camins de les carreteres. I llavors de nit, prop de la mitjanit, es produïa un espectacle visual d'una tonalitat vermellosa. A més, la neu del terra resplendia sobtadament en la nocturnitat fent un efecte paregut al d'una nit estelada.

Enmig d'aquest escenari propi dels països nòrdics, força diferent per als ulls d'una persona estrangera, Villa Sarkia era molt acollidora i idònia per a artistes. Tant fou així que les moltes hores de treball diari varen donar el seu fruit i vaig poder acabar el meu projecte. Erla Völudóttir, l'altra resident islandesa i jo mateixa, també vàrem atendre una visita amb la premsa i preparàrem una presentació a la biblioteca Sysmän Kirjasto.

Gràcies a la seva directora, Riitta Kuisma, s'havia fet una crida a lectors i demés públic finès perquè el dia 22 de febrer vinguessin a prendre el "Te de les cinc amb escriptors". Allí aprofità Erla per parlar de literatura islandesa i de la seva traducció de l'autor finès Tommi Kinnunen.

Quant a la meva xerrada va ser en anglès i Riitta feia la consegüent traducció al finès, cosa que li agraeixo perquè el públic assistent va poder captar el meu treball més detalladament. Fou un plaer poder parlar sobre la meva obra, dels diferents personatges del llibre Núvols baixos així com de la tasca literària que va estar desenvolupant a Finlàndia. En acabar la xerrada, vaig llegir Presagi, relat sobre violència de gènere que anava acompanyat d'un PowerPoint en anglès. El públic assistent, majoritàriament femení, va gaudir amb els personatges, les històries i va ser una tarda molt agradable.
Pàgina creada el 28-04-2016. © Núria Añó. All rights reserved.
Free Web Counter
Website Hit Counter
Núria Añó guardonada amb una beca a Finlàndia
L'escriptora Núria Añó pronunciant la ponència sobre escriptura a la Biblioteca Sysmän Kirjasto
L'escriptora Núria Añó rep una beca de residència Finlàndia
reddish nights in Finland
Sysmä Päijänne, winter night in Finland
Núria Añó, writer in residence
Villa Sarkia, Sysmä
Sysmä, lake Päijänne Finland, snowed landscape
Chinese
suomi
pl
it
fr
es
ca
de
en
português

Presentacions de llibres | Núvols baixos

nederlands