Amunt
 
Del 15 al 18 d'octubre de 2009 el Centre Quim Soler organitzà al Priorat la primera trobada d'escriptors. Els autors convidats proveníem d'arreu dels Països Catalans, d'entre els quals Òscar Palazón (Lleida, 1969), Ignasi Mora (Gandia, 1952), Gemma Sales (Barcelona, 1945), Ester Suñé (La Fatarella, 1980), Albert Villaró (andorrà nascut a la Seu, 1964) i jo mateixa (Lleida, 1973).

El pretext d'aquestes jornades ha servit d'una banda com a punt de trobada d'aquests sis escriptors al Priorat, encara que no tant des d'un punt de vista superficial i/o turístic, sinó acompanyats de quatre persones coneixedores d'aquesta terra en qüestió, les quals, amb la seva saviesa extensa de la comarca, ens feren viure el seu Priorat fins arribar a sentir-lo a cada passa, o bé aturats en algun dels indrets de difícil accés amb cotxe, que ràpidament es bescanviava per algun tot terreny, el qual seguia endinsant-se per més camins de corbes, on sovint la DO canviava de Priorat a Montsant. I així, des de l'experiència d'un terreny ple de contrastos que, per a les quatre persones que ens acompanyaren al llarg d'aquells dies, com foren Pere Rofes (ferrer jubilat de Marçà), Sílvia Puig (jove enòloga i vinatera), Ferran Miró (pagès oleïcultor de Cabassers) i Josep M. Masip 'lo Cateri' (pagès, músic i margener de la Vilella Alta), era la seva vida. O almenys així ens ho transmeteren, com un indret que sentien propi, i on sovint es topaven amb l'església, amb la política o amb el rally. Tanmateix gent arrelada a la terra, amb una feina que gaudien fent-la i tots ells amb una personalitat que va més enllà del paisatge. A voltes no feia falta mirar enlaire per adonar-se que molts dels seus treballs provenien del mateix sòl, un terreny de secà dificultós on res no brota sense l'esforç pertinent. Paregut també a la literatura.

D'altra banda, la trobada no culmina amb tot això que hem vist, explorat i degustat, sinó que la nostra absorció prioratenca seguirà donant fruit l'any vinent en format de llibre escrit a sis mans (o a dotze depenent de l'habilitat).

No voldria oblidar-me que el marc on els escriptors debatérem i diguérem la nostra fou a El Perxe, ubicat a El Molar, un lloc on, a banda de l'agenda que s'anava engrandint dia a dia, també hi dormíem, encara que segurament menjàrem i beguérem més que això darrer.

El meu agraïment especial a Roser Vernet per convidar-me a la primera trobada i, un cop allí, acompanyar-nos a totes les activitats que es feren, per saber contagiar-nos la seva il·lusió en aquest projecte i per la paciència; ja ho he dit. Als socis del CQS, als adalils i a la resta d'escriptors que, tot i no conèixer-nos prèviament, arribàrem sols i marxàrem com vells amics.

paisatge del Priorat
celler de vi
Òscar Palazón, Gemma Sales, Ignasi Mora, Roser Vernet, Ester Suné, Albert Villaró i Núria Añó
escriptors al Priorat i socis del CQS amb Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes

Biografia
Publicacions
Premis
Entrevistes
Crítiques
Lectura
     LA MIRADA DEL FILL (novel·la)
     NÚVOLS BAIXOS (novel·la)
     L'ESCRIPTORA MORTA (novel·la)
     ELS NENS DE L'ELISA (novel·la)
     EL SALÓN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA (biografia)
     2066. Comença l'etapa de correcció
     Presagi
     En l'ombra
     Franz Werfel i els armenis
Book trailer | Guies de lectura
Especials
     Congressos, col·loquis i beques internacionals
     Presentacions de llibres
     Signatura de llibres
     Trobades d'escriptors
     Xerrades i tallers de lectura
BLOG | SHOP ONLINE
Contacte | Sitemap
mobile version | desktop version
Facebook | X | Instagram | Youtube | TikTok
Web de l'escriptora Núria Añó
Pàgina creada el 29-01-2014. © Núria Añó. All rights reserved.
Free Web Counter
Website Hit Counter
Chinese
suomi
pl
it
fr
es
ca
de
en
português

Especials | 'Priorat en Persona'. 1a. trobada d'escriptors al PRIORAT.

nederlands