Amunt
Veure cartell

La Dra. en Història Meritxell Botargues, en qualitat de membre del Grup de Dany Cerebral Sobrevingut, i Joan Enric Vidal, com a coordinador del grup, varen convidar-me a principis d'any a la vetllada poètica d'ASPID, un acte benèfic que se celebra per Sant Jordi i que, aquest any, arribava a la seva cinquena edició.

Duent de fons el fil conductor de la resiliència amb el consegüent títol "No tinguem por d'entrar-hi", calia que els autors i altres participants amb capacitats diverses llegíssim un text que tingués a veure amb aquesta temàtica. Uns a través de l'art, altres a partir de l'experimentació amb el propi cos, doncs les persones que pateixen una lesió cerebral sofreixen un daltabaix important a les seves vides. Encara que aquest acte no excloïa altres situacions adverses de la vida que desafien la integritat de l'individu, la seva adaptació i la posterior capacitat de superació. Amb la qual cosa l'acte acabà aplegant textos sobre la por, la incertesa, la inseguretat, la immaduresa, la comoditat, la rendició, la seguretat, el risc, l'adaptació o la victòria.

La vetllada es dividia en quatre parts essencials i seguia el conte dels tres porquets, desvetllant a poc a poc com l'ésser humà reacciona davant l'adversitat i pot refer-se de les circumstàncies per dures que siguin.

No vaig dubtar ni per un moment a participar en un acte com aquest pel fet que moltes de les meves històries contenen una important càrrega psicològica i social a través de personatges o fragments que podien aplegar-se en algun punt de la resiliència. Com que en el moment de la invitació em trobava a Finlàndia treballant en una traducció de la meva novel·la Núvols baixos, vaig decantar-me per la seva protagonista Gabriele com un model de superació. El fragment que vaig llegir s'incloïa a l'apartat "Menjar-se el llop".

En aquesta cinquena edició la vetllada aplegava, a banda de poesia, prosa, música i dansa. Hi participà Espai Dansa, Esther Llombart, Julián Melero, Jordi García, Aurora Marco, Assumpció Cornadó, Jaume Capdevila, Tere López-Tercero, Mercedes Román, Lorenzo López, Txell Botargues, Mateu Esquerda, Marta Rivero, Esbòs, Mesmerians, Núria Serrate, Víctor Verdú, Mireia Serra, Ramon Ribó, Beatriu C. Durany, José Galán, Anabel Consejo, Coral de Minyons de l'Orfeó i l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida.

Biografia
Publicacions
Premis
Entrevistes
Crítiques
Lectura
     LA MIRADA DEL FILL (novel·la)
     NÚVOLS BAIXOS (novel·la)
     L'ESCRIPTORA MORTA (novel·la)
     ELS NENS DE L'ELISA (novel·la)
     EL SALÓN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA (biografia)
     2066. Comença l'etapa de correcció
     Presagi
     En l'ombra
     Franz Werfel i els armenis
Book trailer | Guies de lectura
Especials
     Congressos, col·loquis i beques internacionals
     Presentacions de llibres
     Signatura de llibres
     Trobades d'escriptors
     Xerrades i tallers de lectura
BLOG | SHOP ONLINE
Contacte | Sitemap
mobile version | desktop version
Facebook | X | Instagram | Youtube | TikTok
Web de l'escriptora Núria Añó
Pàgina creada el 26-04-2016. © Núria Añó. All rights reserved.
Free Web Counter
Website Hit Counter
Núria Serrate, Escola d'Escriptura Lleida, i Núria Añó, escriptora
lectura Núria Añó a la Vetllada Poètica de Sant Jordi. Organitza Orfeó Lleidatà i ASPID
Núria Serrate, Josep Borrell i Núria Añó, escriptors de Lleida a l'Espai Orfeó lleidatà
Chinese
suomi
pl
it
fr
es
ca
de
en
português

Especials | Sant Jordi 2016

nederlands