shape
blue
PÓgina creada el 08-07-2010. Actualitzada el 08-07-2010
 
ca
es
Amunt
ę 2010 N˙ria A˝ˇ. All rights reserved.
N˙ria A˝ˇ
N˙vols baixos
Omicron, Badalona, 2009
ISBN: 978-84-92544-28-8

La lleidatana N˙ria A˝ˇ presenta la seua nova obra, 'N˙vols baixos'

El seu debut novelĚlÝstic el 2006 amb Els nens de l'Elisa li va valdre quedar finalista del premi Ramon Llull. La lleidatana N˙ria A˝ˇ (Mollerussa, 1973) va publicar dos anys mÚs tard L'escriptora morta i ara torna a l'escena literÓria amb N˙vols baixos (Ed. Omicron), novelĚla que ahir va presentar a la Biblioteca P˙blica de Lleida en un acte que va comptar amb l'assistŔncia de la catedrÓtica de filologia francesa de la UdL └ngels Santa. N˙vols baixos estÓ protagonitzada per tres dones grans (la mÚs jove tÚ 62 anys) que, a l'hora de fer balanš de les seues vides, van a la recerca de la seua pr˛pia identitat. Santa va definir l'obra com "una novelĚla d'introspecciˇ, de reflexiˇ, gens sentimental, femenina per˛ no feminista".

La novelĚla es desenvolupa a travÚs de tres mon˛legs interiors que van creuant-se i alternant-se, "sempre amb la presŔncia del record i la forša de l'evocaciˇ". L'autora va comentar que una de les coses que mÚs li agraden "Ús crear personatges, posar-los en situacions tenses i esperar a veure com les superen; de fet, de vegades els mateixos personatges poden fer-te canviar l'evoluciˇ de la novelĚla". "No sˇc una escriptora comercial, per˛ ja m'estÓ bÚ perquŔ em dˇna llibertat creativa i aixÝ no tinc un editor darrere meu que em digui el que ven o el que no ven", va reconŔixer.

A˝ˇ, amb estudis de filologia catalana i alemanya, va recordar que va comenšar a escriure perquŔ pensava "que l'escriptura podia canviar el mˇn". "Ara ho faig perquŔ sento necessitat d'escriure i per parlar de les coses que no m'agraden, com l'egoisme o la falta actual de comunicaciˇ."
Segre Ě Diumenge, 20 de juny del 2010 | Veure retall de premsa
Free Web Counter
Website Hit Counter
Deutsch
Polski
Italiano
Franšais
English
Romans en franšais L'╔CRIVAINE MORTE et LE REGARD DU FILS

Livros em portuguŕs O OLHAR DO FILHO, A ESCRITORA MORTA ou NUVENS BAIXAS

Boeken in het Nederlands DE DODE SCHRIJFSTER en DE BLIK VAN DE ZOON

Novels in English THE DEAD WRITER and LOWERING CLOUDS
Other languages

Web de l'escriptora N˙ria A˝ˇ

Entrevistes | "Escric per parlar de les coses que no m'agraden" | J. B. (Lleida)

Els llibres en catalÓ de N˙ria A˝ˇ

Novelas en espa˝ol LA ESCRITORA MUERTA, LA MIRADA DEL HIJO y su nueva biografÝa EL SALËN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA

Biography of the Jewish screenwriter SALKA VIERTEL THE SALON OF EXILED ARTISTS IN CALIFORNIA

VIDEO PRESENTACIËN por N˙ria A˝ˇ
N˙vols baixos
portuguŕs
Chinese
Suomi
nederlands
books