shape
blue
PÓgina creada el 08-07-2010. Actualitzada el 08-07-2010
 
ca
es
Amunt
ę 2010 N˙ria A˝ˇ. All rights reserved.
N˙ria A˝ˇ
N˙vols baixos
Omicron, Badalona, 2009
ISBN: 978-84-92544-28-8

La lleidatana N˙ria A˝ˇ presenta la seua nova obra, 'N˙vols baixos'

El seu debut novelĚlÝstic el 2006 amb Els nens de l'Elisa li va valdre quedar finalista del premi Ramon Llull. La lleidatana N˙ria A˝ˇ (Mollerussa, 1973) va publicar dos anys mÚs tard L'escriptora morta i ara torna a l'escena literÓria amb N˙vols baixos (Ed. Omicron), novelĚla que ahir va presentar a la Biblioteca P˙blica de Lleida en un acte que va comptar amb l'assistŔncia de la catedrÓtica de filologia francesa de la UdL └ngels Santa. N˙vols baixos estÓ protagonitzada per tres dones grans (la mÚs jove tÚ 62 anys) que, a l'hora de fer balanš de les seues vides, van a la recerca de la seua pr˛pia identitat. Santa va definir l'obra com "una novelĚla d'introspecciˇ, de reflexiˇ, gens sentimental, femenina per˛ no feminista".

La novelĚla es desenvolupa a travÚs de tres mon˛legs interiors que van creuant-se i alternant-se, "sempre amb la presŔncia del record i la forša de l'evocaciˇ". L'autora va comentar que una de les coses que mÚs li agraden "Ús crear personatges, posar-los en situacions tenses i esperar a veure com les superen; de fet, de vegades els mateixos personatges poden fer-te canviar l'evoluciˇ de la novelĚla". "No sˇc una escriptora comercial, per˛ ja m'estÓ bÚ perquŔ em dˇna llibertat creativa i aixÝ no tinc un editor darrere meu que em digui el que ven o el que no ven", va reconŔixer.

A˝ˇ, amb estudis de filologia catalana i alemanya, va recordar que va comenšar a escriure perquŔ pensava "que l'escriptura podia canviar el mˇn". "Ara ho faig perquŔ sento necessitat d'escriure i per parlar de les coses que no m'agraden, com l'egoisme o la falta actual de comunicaciˇ."
Segre Ě Diumenge, 20 de juny del 2010 | Veure retall de premsa
Free Web Counter
Website Hit Counter
Deutsch
Polski
Italiano
Franšais
English
LIVROS EM PORTUGU╩S O Olhar do Filho, A Escritora Morta, Nuvens baixas e O SalŃo dos Artistas Exilados na Califˇrnia

LIBRI IN ITALIANO La scrittrice morta, Nuvole basse e Lo sguardo del figlio

BOOKS IN ENGLISH The Dead Writer, Lowering Clouds and The Salon of Exiled Artists in California

AUDIOLIBRO La escritora muerta
Other languages

Web de l'escriptora N˙ria A˝ˇ

Entrevistes | "Escric per parlar de les coses que no m'agraden" | J. B. (Lleida)

N˙vols baixos
portuguŕs
Chinese
Suomi
nederlands
books