blue
shape
Pàgina creada el 29-06-2010. Actualitzada el 29-06-2010
 
ca
es
Amunt
© 2009 Núria Añó. All rights reserved.
Núria Añó
Núvols baixos
Omicron, Badalona, 2009
ISBN: 978-84-92544-28-8

La novel·la Núvols baixos és la tercera de la lleidatana Núria Añó que s'endinsa en qüestions com la maduresa o els horitzons fixats en la joventut i en el que ha costat aconseguir-los. La protagonista és una actriu de 62 anys, que per la seva edat ja no entra en els cànons que fixen les productores. Núria Añó va néixer a Lleida el 1973 i fins als 19 anys va residir a Mollerussa. Va estudiar Filologia Catalana i Alemany. Va publicar el seu primer relat als 17 anys i des de llavors alguns dels seus texts han estat publicats en llibres col·lectius.

Añó explica que l'actriu protagonista de Núvols baixos viatja per diverses parts en la maduresa de la seva professió. "Allà on va altera la vida de la gent i desencadena passions", diu l'escriptora lleidatana, que també és autora de les novel·les Els nens de l'Elisa (2006) i L'escriptora morta (2008). Añó explica que en la novel·la també apareix la seva passió pel cinema. Sobre aquest art, l'autora comenta que Núvols baixos també parla del que representa el pas dels anys per a les actrius i actors que es dediquen al cinema. I és que Añó recorda que el públic "no perdona massa" que els actors envelleixin, pel que diu que o passen per la cirurgia o abandonen. "Hi ha un moment en el qual es creuen que són únics i després ja ha passat tot", recorda Núria Añó respecte a la fama.

L'escriptora i traductora lleidatana afirma que les seves novel·les són "difícils de descriure". Añó explica que la major part dels personatges de Núvols baixos passen dels 60 anys, per la qual cosa en la novel·la apareixen qüestions relacionades amb el pas del temps i la maduresa. La monotonia del matrimoni i el conformisme del paper de la dona també apareixen a la novel·la. "El lector ha de fer una certa introspecció en les meves novel·les", conclou l'escriptora i traductora lleidatana.

La Mañana · Diumenge, 27 de juny del 2010 | Veure retall de premsa
Free Web Counter
Website Hit Counter
Deutsch
Polski
Italiano
Français
English
Other languages

Web de l'escriptora Núria Añó

Entrevistes | Núria Añó, escriptora i traductora amb tres novel·les publicades | L.M. (Lleida)

Núvols baixos
português
Chinese
Suomi
nederlands
llibres novel·les en català
Núria Añó audiobooks