shape
blue
Amunt
© 2009 Núria Añó. All rights reserved.
Pàgina creada el 21-10-2009. Actualitzada el 09-12-2010
 
ca
es
Del 15 al 18 d'octubre de 2009 el Centre Quim Soler organitzà al Priorat la primera trobada d'escriptors. Els autors convidats proveníem d'arreu dels Països Catalans, d'entre els quals Òscar Palazón (Lleida, 1969), Ignasi Mora (Gandia, 1952), Gemma Sales (Barcelona, 1945), Ester Suñé (La Fatarella, 1980), Albert Villaró (andorrà nascut a la Seu, 1964) i jo mateixa (Lleida, 1973).

El pretext d'aquestes jornades ha servit d'una banda com a punt de trobada d'aquests sis escriptors al Priorat, encara que no tant des d'un punt de vista superficial i/o turístic, sinó acompanyats de quatre persones coneixedores d'aquesta terra en qüestió, les quals, amb la seva saviesa extensa de la comarca, ens feren viure el seu Priorat fins arribar a sentir-lo a cada passa, o bé aturats en algun dels indrets de difícil accés amb cotxe, que ràpidament es bescanviava per algun tot terreny, el qual seguia endinsant-se per més camins de corbes, on sovint la DO canviava de Priorat a Montsant. I així, des de l'experiència d'un terreny ple de contrastos que, per a les quatre persones que ens acompanyaren al llarg d'aquells dies, com foren Pere Rofes (ferrer jubilat de Marçà), Sílvia Puig (jove enòloga i vinatera), Ferran Miró (pagès oleïcultor de Cabassers) i Josep M. Masip 'lo Cateri' (pagès, músic i margener de la Vilella Alta), era la seva vida. O almenys així ens ho transmeteren, com un indret que sentien propi, i on sovint es topaven amb l'església, amb la política o amb el rally. Tanmateix gent arrelada a la terra, amb una feina que gaudien fent-la i tots ells amb una personalitat que va més enllà del paisatge. A voltes no feia falta mirar enlaire per adonar-se que molts dels seus treballs provenien del mateix sòl, un terreny de secà dificultós on res no brota sense l'esforç pertinent. Paregut també a la literatura.

D'altra banda, la trobada no culmina amb tot això que hem vist, explorat i degustat, sinó que la nostra absorció prioratenca seguirà donant fruit l'any vinent en format de llibre escrit a sis mans (o a dotze depenent de l'habilitat).

No voldria oblidar-me que el marc on els escriptors debatérem i diguérem la nostra fou a El Perxe, ubicat a El Molar, un lloc on, a banda de l'agenda que s'anava engrandint dia a dia, també hi dormíem, encara que segurament menjàrem i beguérem més que això darrer.

El meu agraïment especial a Roser Vernet per convidar-me a la primera trobada i, un cop allí, acompanyar-nos a totes les activitats que es feren, per saber contagiar-nos la seva il·lusió en aquest projecte i per la paciència; ja ho he dit. Als socis del CQS, als adalils i a la resta d'escriptors que, tot i no conèixer-nos prèviament, arribàrem sols i marxàrem com vells amics.
Altres notícies

Gent i paisatge del Priorat, matèria literària. Vilaweb, 15 d'octubre del 2009
Sis escriptors dels Països Catalans visiten el Priorat. Reus Digital, 18 d'octubre del 2009
Trobada d'escriptors al Priorat. El Punt.Cat, 19 d'octubre del 2009
Cloenda de la primera trobada d'escriptors al Priorat. Centre Quim Soler, 21 d'octubre del 2009
Free Web Counter
Website Hit Counter
paisatge del Priorat
celler de vi
Òscar Palazón, Gemma Sales, Ignasi Mora, Roser Vernet, Ester Suné, Albert Villaró i Núria Añó
escriptors al Priorat i socis del CQS amb Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes
Deutsch
Polski
Italiano
Français
English
Other languages

Web de l'escriptora Núria Añó

Especials | Trobades d'escriptors 'Priorat en Persona'. 1a. trobada d'escriptors al PRIORAT.

"I com sembla girar-se el marit quan s'adona que a la seva vora hi manca l'altra meitat, com si una no es pogués perdre mai, ni tan sols un dissabte qualsevol."
--del llibre Núvols baixos

"Els anys d'infància comencen a acumular-se a la vora d'en Daniel i una se sent realitzada. Encara que d'aquesta banda de llit on avui seu pròxima al fill, ell li dóna l'esquena."
--del llibre La mirada del fill

"Una espera interminable que accepta com una part més d'aquesta cosa que en diuen amor."
--del llibre L'escriptora morta

"Potser la cultura no li sembli interessant. Ara per ara les seves hormones acaparen tot el seu interès."
--del llibre Els nens de l'Elisa
português
Chinese
Suomi
nederlands
Núria Añó audiobooks
llibres novel·les en català