shape
blue
Amunt
© 2010 Núria Añó. All rights reserved.
Pàgina creada el 03-11-2010. Actualitzada el 11-11-2010
 
ca
es
L'octubre del 2009, sis escriptors, entre els quals Òscar Palazón, Ignasi Mora, Gemma Sales, Ester Suñé, Albert Villaró i jo mateixa, visitàrem el Priorat i el visquérem d'una banda, a través d'un context artístic, com era l'amistat que unia l'adalil Pere Rofes amb el que va ser l'escultor Marçà-Giné; després a través de l'enòloga i vinatera Sílvia Puig, on férem un tast de vins al celler Viñedos de Ithaca; tinguérem temps de passejar per la Cavaloca, un terreny de difícil accés on l'oleïcultor Ferran Miró hi té bancals d'oliveres; i en darrer lloc veiérem fer marges de pedra seca amb Josep M. Masip 'lo Cateri'. De fet, quatre mirades diferents d'un indret ja de per si ple de contrastos.

'Priorat en persona' fou la primera trobada d'escriptors que organitzava el Centre Quim Soler, els quals feren tot el possible per ensenyar-nos en només quatre dies aquell paisatge, un territori per explorar, a voltes insinuant, però pràcticament inexistent des d'un punt de vista literari més creatiu. Des del CQS s'esforçaren a mostrar-nos la seva gent, aquella que ens estrenyia la mà tot obsequiant-nos amb unes hores del seu ofici, el seu coneixement extens de la terra i què significa trepitjar-la cada dia. Un pot fer arrels amb el territori, no importa de quin mode, però d'aquells quatre dies al Priorat viscuts amb tota la intensitat que poguérem, ens feren l'encàrrec d'un projecte literari sobre la comarca.

Durant aquest any es tractava d'escriure entrades sobre qualsevol cosa que volguéssim fer esment d'aquella comarca que, amb els ulls de qui veu i se'n torna, resultava diferent a com la visquérem. De fet, havíem de partir del record, i cadascú de nosaltres havia d'aportar-hi el seu estil a tot allò que ens havia pogut inspirar; per alguna cosa ens van dir que ens havien triat per ser tots sis molts diferents. Per tant, un diccionari que va anar fent-se lentament i en silenci per acabar sent un projecte col·lectiu. I creguin-me si els dic que podria fer la impressió que aquest diccionari l'hem fet a base de comunicar-nos molt uns i altres per no coincidir en cap entrada, però ja se sap com som els escriptors, rars diuen, i al final va ser el CQS qui ens va informar que pràcticament no havia trobat coincidències. Llavors sí, ens comunicàrem com si res.

Bé, cal dir-ho, el diccionari no acaba amb la primera trobada, sinó que tindrà continuïtat en els propers escriptors. Per tant un diccionari que anirà fent-se de més mirades, de nous acompanyants adalils que vulguin mostrar el seu bocí de món al Priorat. I uns dies que es poden veure en aquests quatre vídeos com els visquérem, de bé [dia 1],[ dia 2], [dia 3], [dia 4], o bé consultar l'obra feta al diccionari del web Priorat en Persona.

Perquè la tornada del passat octubre va ser una retrobada especialment bonica per tot el que comportava, de rerafons presentar l'obra feta, i el mateix centre que també havia treballat a fons ens preparà diverses activitats amb alumnes de l'Institut de Falset, també amb lectors de la Biblioteca Estrem i Fa on férem una tertúlia. El resultat de tot el projecte es va presentar el dissabte 16 d'octubre al teatre l'Artesana de Falset.
Altres notícies

Visita de sis escriptors a l'institut Priorat, en el marc del projecte Priorat en persona. IES Priorat de Falset, 28 d'octubre del 2010
Literatura des del Priorat a la xarxa. Vilaweb, 9 de novembre del 2010
Free Web Counter
Website Hit Counter
Priorat en persona. Escriptors dinant al Masroig
Pati del perxe, El Molar, Priorat
Escriptors a la Fonda de Falset
paisatge prioratí
passeig per Falset amb l'enòloga Sílvia Puig
Priorat en Persona, escriptors al Masroig
música i vermut, Masroig
Deutsch
Polski
Italiano
Français
English
Other languages

Web de l'escriptora Núria Añó

Especials | Trobades d'escriptors 'Priorat en Persona'. La Tornada 2010

"I com sembla girar-se el marit quan s'adona que a la seva vora hi manca l'altra meitat, com si una no es pogués perdre mai, ni tan sols un dissabte qualsevol."
--del llibre Núvols baixos

"Els anys d'infància comencen a acumular-se a la vora d'en Daniel i una se sent realitzada. Encara que d'aquesta banda de llit on avui seu pròxima al fill, ell li dóna l'esquena."
--del llibre La mirada del fill

"Una espera interminable que accepta com una part més d'aquesta cosa que en diuen amor."
--del llibre L'escriptora morta

"Potser la cultura no li sembli interessant. Ara per ara les seves hormones acaparen tot el seu interès."
--del llibre Els nens de l'Elisa
português
Chinese
Suomi
nederlands
Núria Añó audiobooks
llibres novel·les en català