shape
blue
Amunt
ę 2017 N˙ria A˝ˇ. All rights reserved.
PÓgina creada el 27-09-2017. Actualitzada el 27-09-2017
 
ca
es
9 de marš del 2017 a les 18:00h

A finals de febrer de 2017 viatjava a SuŔcia desprÚs de ser guardonada amb una beca de residŔncia atorgada per Baltic Centre for Writers and Translators.

A l'illa de Gotland es troba la ciutat medieval de Visby, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1995. La ciutat estÓ envoltada per una llarga muralla de gairebÚ tres quil˛metres i mig. Aquesta es fa palesa no nomÚs en sortir i entrar del casc antic, sinˇ tambÚ quan el sol, de matinada i abans de pondre's al mar BÓltic, passa sobre les pedres del "Ringmuren" i aleshores els seus raigs simulen un foc encŔs i molt viu. En aquesta ciutat el terra empedrat de llambordes Ús present als carrerons i places. Quan comenša a nevar, els flocs de neu van posant-se rÓpidament sobre els espais buits i es delineen els contorns d'aquest espai format per milers de prismes rectangulars que units formen mosaics circulars. El Centre Baltic s'ubica a un penya-segat que ofereix una vista majestuosa. D'una banda, la Catedral de Visby amb el mar BÓltic al fons i una vista mÚs llunyana del port amb algun ferri anant o tornant. De l'altra,  diverses esglÚsies en ru´nes conviuen amb un seguit de cases n˛rdiques antigues, les seves fašanes pintades de colors molts variats aporten el caliu durant els dies d'hivern suec. I tambÚ les seves ovelles juguen entre els vianants, talment com si el visitant haguÚs de recˇrrer  camins per trobar-les, de vegades d'una en una, altres de dos en dos, i fins al final de la meva beca no vaig trobar la llarga filera d'ovelles en un dels carrerons que menys havia transitat.

Durant el mes de marš vaig seguir treballant en el meu projecte dels darrers tres anys, una biografia sobre la guionista jueva Salka Viertel, tot i que tambÚ va haver-hi temps per presentacions amb altres escriptors i traductors en residŔncia.

El dia 9 de marš, Lena Pasternak i Patrik Muskos del Centre van fer una recepciˇ amb tots nosaltres. Amb l'excusa d'un sopar tÝpicament suec vam poder dialogar i explicar els projectes que tenÝem entre mans. Aquell vespre uns i altres coneguÚrem mÚs de la resta de residents, tant pel que fa a la seva obra com a les seves vides.

Estic molt agra´da d'haver coincidit amb autors i traductors com ara Andriej Moskwin, Hege Mehren, Hans-Christian Oeser, Johanna Hedenberg, Siarhiej Kalenda, Niclas Nilsson, Marten Westo, Arturas Valionis, Dariusz Rosiak, Helgi Mar Bardason, Oline Stig, Kate Pendry, Emi-Simone Zawall, Wiktoria Michatkiewicz i Anne Sward, entre d'altres.
Free Web Counter
Website Hit Counter
Deutsch
Polski
Italiano
Franšais
English
Other languages

Web de l'escriptora N˙ria A˝ˇ

Especials | Beca de residŔncia i recepciˇ d'escriptors al Baltic Centre de SuŔcia

LLIBRES EN CATAL└: L'ESCRITORA MORTA de N˙ria A˝ˇ en format eBook

LIBROS EN ESPAĐOL LA ESCRITORA MUERTA, LA MIRADA DEL HIJO y EL SALËN DE LOS ARTISTAS EXILIADOS EN CALIFORNIA

NOVELS IN ENGLISH THE DEAD WRITER, LOWERING CLOUDS and the BIOGRAPHY ON SALKA VIERTEL THE SALON OF EXILED ARTISTS IN CALIFORNIA
"Podria fer una maleta i anar-se'n. Per˛ no coneix res mÚs, tret del que veu."
--Presagi

"Europa, aquesta terra de fÓcil matemÓtica on el que treballa suma i el que es retira resta."
--2066. Comenša l'etapa de correcciˇ

"AllÝ, vora els rosers florits el veiÚ somriure i havent obert el sobre, plorar com un nen."
--En l'ombra

"I com sembla girar-se el marit quan s'adona que a la seva vora hi manca l'altra meitat, com si una no es poguÚs perdre mai, ni tan sols un dissabte qualsevol."
--del llibre N˙vols baixos

"Els anys d'infÓncia comencen a acumular-se a la vora d'en Daniel i una se sent realitzada. Encara que d'aquesta banda de llit on avui seu pr˛xima al fill, ell li dˇna l'esquena."
--del llibre La mirada del fill

"Una espera interminable que accepta com una part mÚs d'aquesta cosa que en diuen amor."
--del llibre L'escriptora morta

"Potser la cultura no li sembli interessant. Ara per ara les seves hormones acaparen tot el seu interŔs."
--del llibre Els nens de l'Elisa
portuguŕs
Chinese
Suomi
Writers and Translators Kate Pendry, Siarhiej Kalenda, Hans-Christian Oeser, Hege Mehren and N˙ria A˝ˇ
nordic houses Sweden
Catalan writer N˙ria A˝ˇ with Fyodor Dostoyevsky at Baltic Centre
Visby, Gotland, Sweden
Visby in winter, Sweden
International writers and translators N˙ria A˝ˇ, Hege Mehren, Hans-Christian Oeser, Johanna Hedenberg, Siarhiej Kalenda, Niclas Nilsson, Marten Westo, Arturas Valionis, Dariusz Rosiak, Patrik Muskos, Lena Pasternak
Room of author N˙ria A˝ˇ as a writer in residence in Sweden
Library of Baltic Centre for Writers and Translators with many books, tulips and teapot
nederlands
books