shape
blue
Amunt
© 2015 Núria Añó. All rights reserved.
Pàgina creada el 30-05-2015. Actualitzada el 16-06-2015
 
ca
es
Free Web Counter
Website Hit Counter
Deutsch
Polski
Italiano
Français
English
Other languages

Web de l'escriptora Núria Añó

Col·loqui internacional 'Ágape: Del amor en el patrimonio literario'

Els dies 10, 11 i 12 de juny del 2015 se celebrava a Cuadros (Jaén) el Col·loqui Internacional "Ágape: Del amor en el patrimonio literario", amb més d'una trentena de ponències i un parell de conferències que pronunciaren Javier del Prado Biezma (Universidad Complutense de Madrid) i Paul Aubert (Aix-Marseille Université). I amb ponències d'Àngels Santa, Marie-France Borot, María Luisa Mora, Danielle Dahan-Feucht, María Antonia García de León, Sangoul Ndong, Suzel Esquier, Lydia de Haro Hernández, Mª Teresa Lozano Sampedro, Estrella de la Torre, Pere Solà, Lola Bermúdez, María Victoria Ferrety, M. Carme Figuerola, María Victoria Rodríguez Navarro, Marion Vidal, Brigitte Leguen, Cristina Solé, Naoufal El Bakali, Bernadette Rey Mimoso-Ruiz, Claude Benoit, Mohamed Allayl, Paz Gómez Moreno i jo mateixa.

Divendres dia 12 de juny vaig pronunciar la meva ponència titulada Karen Blixen y el amor en 'El festín de Babette', que s'englobava en la temàtica del col·loqui i un any més he estat concentrada en l'obra d'altres autors que marquen d'alguna manera la meva vida com a lectora i com a escriptora.

Durant el col·loqui vaig tenir el plaer de retrobar-me amb antics coneguts i amics, a banda que també vaig conèixer gent nova. Si bé és cert que durant aquests dies hi hagueren moments de treball i concentració de ponències molt interessants que tractaven d'autors com Stendhal, Suzanne Lilar, Lorette Nobécourt, Daniel Handler, Victoria Camps, Antonio Machado, Georges de Peyrebrune, Louise Colet, Charles van Lerberghe, Jean Lorrain, Irène Némirovsky, Anna Gavalda, Fray Luis de León, Annie Ernaux, JMG Le Clézio, Rachida Yocoubi, Isak Dinesen, M. Khaïr-Eddine, Marguerite Yourcenar, R. Char o Pascal Quignard, entre d'altres.

L'ermita i torrassa on tenia lloc el col·loqui estava immers en el paratge natural de Serra Màgina, a només cinc quilòmetres de Bedmar. Un edifici construït en un entorn privilegiat, i que connectava directament amb el santuari de la Verge de Cuadros. Comptava amb un seguit de sales per a poder fer col·loquis i disposava d'habitacions per als invitats. Un edifici nou que estrenava el nostre grup i no deixava de sorprendre'ns per seu paisatge, és més, enmig d'una de les ponències, des de la finestra poguérem observar a només uns metres de nosaltres un jove cérvol en el seu hàbitat. Quant al col·loqui, aquest comptava amb la participació de la Diputació de Jaén, UNED Jaén, Universitat de Jaén i l'Ajuntament de Bedmar-Garcíez. Tot i que no cal dir que l'ànima del col·loqui és Encarnación Medina (UJA), que un any més es fan paleses de les seves aptituds organitzadores i la seva simpatia, sense oblidar a Juana Amezcua i Clementina Arjona que preparaven els nostres dinars amb plats típics de la zona. També aprofitàrem els dies per fer llargues passejades per la serra i els baladres de Cuadros, o pel poble de Bedmar que, personalment, em semblà molt bonic. De nit, el sopar prenia un caire més musical i d'arrels andaluses amb una revetlla solidària i el Coro Romero El Adelfal de Cuadros, que amenitzava la vetllada i els seus membres cantaren i ballaren per a tots nosaltres, una bona representació de participants provinents d'arreu d'Espanya, França, Senegal, Marroc, Alemanya, Grècia, Itàlia o Polònia.
Santuario de Cuadros, Sierra Mágina, Jaén
Àngels Santa, Universitat de Lleida
Javier del Prado Biezma, Universidad Complutense de Madrid
coloquio internacional Ágape, del amor en el patrimonio literario. Marie France Borot, Universidad de Barcelona
María Luisa Mora, Universidad de Cádiz
Danielle Dahan-Feucht, Universität Konstanz
Suzel Esquier, CELIS-Université de Clermont-Ferrand
paisaje natural en Cuadros, Sierra Mágina, Jaén
Adelfal de Cuadros
coloquio internacional en Andalucía. Con Àngels Santa, Núria Añó, Sangoul Ndong, Encarnación Medina Arjona, Marie-France Borot, Mayte y Claude Benoit
Foto de grupo. Coloquio internacional en Cuadros.
Lydia de Haro Hernández, Universidad de Murcia
Paul Aubert, Aix-Marseille Université
coloquio internacional. Visita guiada por Bedmar (Jaén)
Danielle Dahan-Feucht (Universität Konstanz); Núria Añó (Schriftstellerin)
olivos en Jaén, Andalucía
María Victoria Ferrety (Universidad de Cádiz); Núria Añó (escritora); Suzel Esquier (CELIS-Université de Clermont-Ferrand); Marie-France Borot (Universitat de Barcelona). Bedmar (Jaén)
coloquio internacional Ágape, del amor en el patrimonio literario. Paz Gómez Moreno (Universidad de Jaén)
Núria Añó (escritora) pronuncia la ponencia 'Karen Blixen y el amor en 'El festín de Babette''
Altres notícies

Estudiosos de todo el mundo inician en Sierra Mágina un viaje por la Literatura para encontrar el amor verdadero. Noticias de Jaén, 10 de juny del 2015
Andalucía. Marie-France Borot (Universitat de Barcelona); Núria Añó (escriptora)
Suomi
"I com sembla girar-se el marit quan s'adona que a la seva vora hi manca l'altra meitat, com si una no es pogués perdre mai, ni tan sols un dissabte qualsevol."
--del llibre Núvols baixos

"Els anys d'infància comencen a acumular-se a la vora d'en Daniel i una se sent realitzada. Encara que d'aquesta banda de llit on avui seu pròxima al fill, ell li dóna l'esquena."
--del llibre La mirada del fill

"Una espera interminable que accepta com una part més d'aquesta cosa que en diuen amor."
--del llibre L'escriptora morta

"Potser la cultura no li sembli interessant. Ara per ara les seves hormones acaparen tot el seu interès."
--del llibre Els nens de l'Elisa
português
Chinese
Suomi
nederlands
Núria Añó audiobooks
llibres novel·les en català